Robine van Tilburg
chef online
chef online
14 April 2024
Bijgewerkt: 14 April 2024
I loooove de combinatie van zoet en zout. Daarom zijn deze pretzelkoekjes mijn nieuwe favoriete koekjes... en vanaf nu ook de jouwe!
Dit heb je nodig voor 12 koekjes:
- 110 g zachte boter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- een ei
- lekje vanillearoma
- 210 g zelfrijzende bloem
- snuf zout
- 40 g pretzels (+ extra voor op de koekjes)
- 50 g melkchocolade
- 50 g witte chocolade
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Mix de zachte boter samen met de suiker in je keukenmachine of met een handmixer. Klop tot het volledig gemengd is.
- Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Doe ook het vanillearoma erbij.
- Doe nu ook de bloem en het zout bij het natte beslag en roer onder elkaar met een pannenlikker tot het geheel net gemengd is. Kneed ook gerust met je handen.
- Hak tot slot ook je chocolade en pretzels (dit mogen ook pretzelstokjes zijn) in stukjes en kneed alles onder het beslag.
- Dek het beslag af met folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Neem er een met bakpapier beklede bakplaat bij en rol deegballetjes ter grootte van een golfbal. Duw ze een beetje plat door er een pretzel in te drukken.
- Leg de koekjes zeker zo’n 5 cm uit elkaar op de bakplaat. Ze gaan nog uitzetten in de oven.
- Zet de koekjes voor 14 minuten in de oven.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier